Tranbärskapslar


Tranbär i form av juice, tranbär i färsk form eller tranbärskapslar, har visat sig vara alldeles utmärkta för att behandla olika urinvägsbesvär, som urinvägsinfektioner, blåskatarr och att man ständigt känner sig kissnödig. Personer som kroniskt lider av dessa besvär, gör därför klokt i att bekanta sig med detta naturliga behandlingsmedel för dessa oerhört vanliga besvär.

Varför är tranbär bra för dig?

I tranbär finns beståndsdelar som gör det svårare för bakterier att sätta sig i slemhinnorna i kroppen, och som även motverkar olika inflammationer. Detta gör att risken för olika urinvägsbesvär minskar och att även njuren börjar fungera på ett mer hälsosamt sätt i allmänhet.
Dessutom sägs tranbär vara gynnsamma för placken på våra tänder, samt vårt tandkött, som blir starkare och friskare hos dem som äter tranbär regelbundet.

Inom folkmedicinen i Norden, och även i övriga världen, har tranbär använts som botemedel för dessa besvär redan i århundraden, men i modern tid har allt fler börjat förlita sig på antibiotika som botemedel istället. Antibiotika kan man dock som bekant bli resistent mot, framför allt om man tar antibiotika under längre perioder, vilket gör att många vill gå tillbaka till denna traditionella behandlingsmetod istället.

Hur kan man få i sig tranbär?

Det finns egentligen flera möjligheter. Du kan ta särskilda tranbärstabletter eller tranbärskapslar, och du kan även dricka tranbärsjuice eller äta tranbär färska, i sin naturliga form. Eftersom alla naturhälsomedel numera håller så hög kvalitet, är egentligen alla alternativen lika effektiva. Många tycker dock att tranbärskapslar är smidigast, eftersom det då blir en vana att ta dem, i likhet med annan medicin, och de brukar vara lätta att svälja.

Hur ofta ska man ta tranbärskapslar?

Bäst resultat får man givetvis om man tar tranbärskapslar under en längre tid. Beroende på vilket märke av kapslar du väljer, ska du i regel ta dem en gång per dag, 1-3 stycken åt gången. Läs dock alltid de exakta instruktionerna på förpackningen innan du börjar ta kapslarna!

Var får man tag på tranbärskapslar?

Kapslarna säljs i hälsokostbutiker, men även i en del vanliga, välsorterade matbutiker och varuhus. Smidigast är det dock att beställa hem kapslarna via nätet. De skickas du direkt hem till dig.

När ska man ta kapslarna?

Tranbärskapslar fungerar bäst när de tas i förebyggande syfte, och inte när man redan har en mycket allvarlig infektion. Du ska därför inte vänta med att ta kapslarna tills du har en infektion eller känner av symptomen, utan ta kapslarna innan du känner av något alls. Kapslarna har trots allt inga biverkningar, så att ta dem när du är frisk kan inte påverka dig negativt på något sätt. Du kan ta dem när som helst på dygnet, morgon som kväll, beroende på vad som passar dig bäst.

Vem kan ta tranbärskapslar?

Tranbärskapslar passar för så väl kvinnor och män, samt gamla och unga. Glöm inte att det är ett av naturens egna läkemedel, och därför inte är avsett endast för en viss målgrupp, utan för alla!