Tranbärstabletter


Tranbärstabletter kan vara räddningen för dig som lider av att hela tiden känna dig kissnödig, av urinvägsinfektioner eller andra problem med urinvägarna. Om man ofta har dessa problem, får man i regel antibiotika av läkare för att lindra besvären, men om man tar antibiotika för ofta, kan man lätt bli immun mot detta, och då verkar inte antibiotikan lika bra, och man behöver ta större mängder av den för att få någon effekt, vilket inte heller är nyttigt. Antibiotika har även den nackdelen att det endast botar problemen när de uppstått, de förebygger dem inte innan du märker av dem, vilket tranbär kan göra.

Tranbär är endast ett av många naturläkemedel som kan användas mot dessa besvär, men anses av många vara det mest effektiva av alla naturmedlen. Tranbär bör intas regelbundet, helst varje dag, för att förebygga denna typ av besvär, och det enklaste sättet att göra detta, om man inte ständigt har färska tranbär hemma, är att antingen inta tranbär i tablettform, kapselform eller juiceform.

Tranbärstabletter är smidigast, eftersom de är små, håller länge (om du skulle glömma att ta dem emellanåt eller vill göra ett uppehåll) och inte innehåller stora mängder socker, som tranbärsjuice kan göra, eftersom tranbär naturligt är sura, vilket gör att tillverkarna av tranbärsjuice gärna vill söta juicen lite.

Hur fungerar tranbärstabletter?

Tabletterna gör att bakteriemiljön bli sur, vilket bakterierna inte gillar, och därför får svårare att få fäste. De innehåller även antioxidanter och andra ämnen som motverkar infektioner. Normalt skulle man behöva få i sig en ganska stor mängd tranbär för att få samma effekt som med tabletterna, men i tranbärstabletter är de bra beståndsdelarna väldigt koncentrerade, vilket gör att de ger stor effekt, trots att de är så små.

Vad innehåller tabletterna?

Dessa tabletter består av alla delar som finns i tranbär naturligt, det vill säga så väl skal, frön och fruktkött, bara i en mer koncentrerad form. Du får därför exakt samma effekt av dem som om du skulle äta riktiga tranbär. Den enda skillnaden är att du inte behöver äta lika mycket.

Hur ofta ska man ta tabletterna?

Du bör ta tabletterna varje dag, framför allt när du tror dig ha ett nedsatt immunförsvar, och därmed ökad risk för problem. Hur många tabletter du ska ta per dag beror på vilka tabletter du köper, men mellan 1-3 per dag är den vanligaste mängden. I regel kan man ta alla tabletter samtidigt, om det krävs att du ska ta flera per dag. Läs dock alltid instruktionerna på förpackningen för att vara helt säker på hur just de tabletter du köpt fungerar.

Var får man tag på dem?

Hälsokostbutiker brukar ha tranbärstabletter, men de kan även köpas i olika nätbutiker på internet. Använd dig av en sökmotor på internet för att hitta dessa butiker enkelt och smidigt.

Förekommer några biverkningar?

I regel ska dessa tabletter inte medföra några biverkningar, framför allt inte om du följer den angivna dosen, men vissa upplever i början när de börjar ta tabletterna är de är milt vätskedrivande.